• Nikon Z50

En liten favoritt

Nikon Z50 er vel egentlig ikke laget for profesjonell bruk men det er likevel et veldig kapabelt lite kamera. Den har naturligvis sine begrensninger men det er ikke mange. Bildekvaliteten er helt topp i forhold til prisen og kameraet brukes ofte som et B-kamera på både video og foto-oppdrag.

Noen av begrensningene er at det kun tar ett minnekort og har et modushjul som ikke kan låses. Har kommet borti det hjulet mange ganger og det er et udiskutabelt irritasjonsmoment – men kameraet i seg selv helt strålende. God autofokus og kan bruke samtlige Nikon Z objektiver – i tillegg til eldre objektiver med en FTZ-adapter. Dette er et crop-kamera, så man må naturligvis ta høyde for dette når man velger objektiver.

Er du ute etter å ta steget inn i fotografiens og Nikons verden, så er ikke dette lille APS-C kameraet noe dumt valg!