• Ødelagt minnekort

En gnist ødela minnekort

Dette for stå som en advarsel om hva som kan skje hvis man er riktig uheldig, noen jeg var. En liten gnist av statisk elektrisitet fra fingeren var nok til å ødelegge et Sandisk CFexpress kort.

Jeg hadde akkurat overført bilder med en kortleser tilkoblet PC og når jeg skulle sette kortet tilbake i kameraet skjedde det. Det kom en synlig gnist og dermed var kortet ødelagt – og alt innhold tapt.

Nå er ikke Sandisk kort blant de aller dyreste av CFexpress-kort, men vi snakker likevel om ca kr 2400,- som fløy ut vinduet som følge av en liten gnist.

Lykken i det hele er at det ikke var bilder eller video på kortet som ikke var overført – Selv om man i mitt tilfelle som regel alltid bruker to minnekort og har backup av det meste, spesielt når man er på oppdrag. Har man derimot ingen backup eller kanskje bruker et kamera som kun har plass til ett minnekort – er alt tapt.

Så moralen får være at man bør sørge for å tømme lading av statisk elektrisitet i kroppen ved å berøre metallflate eller et jordet punkt før man rører elektronisk utstyr, spesielt hvis man har eller har hatt på seg klær som man vet skaper statisk elektrisitet.